FRI FRAKT när du handlar över 500 kr SHOP NOW
Treat By Almén

Microblading

Microblading är en semipermanent kosmetisk tatuering av ögonbrynen som innebär att man tatuerar in små, tunna streck av pigment i huden som efterliknar dina egna strån, ​ Microblading kan användas för att korrigera estetiska ojämnheter i brynen men även för justera en asymmetri, fylla i brynen, ändra formen. Microblading kan även användas för att återskapa en naturlig form för dig som har tunna bryn.

 

Pigmenten som används har utformats för att matcha din naturliga ögonbrynsfärg så att de smälter in bland dina befintliga hårstrån. Resultatet blir mer naturligt, felfritt och fylligare än med traditionella tatueringsmetoder. Till en början framstår ögonbrynen som mörka men bleknar inom två veckor efter behandlingen. Efter första besöket är det viktigt att göra en touch up efter 6 veckor. Resultatet kan sedan vara mellan 12-24 månader. Men en påfyllning en gång om året är rekommenderat för att behålla formen & färgen perfekt.
Boka nu

SHADING

Shading är en naturlig skugga som kan göras i samband med en Microblading behandling. Om man har glesar strån eller saknar naturliga strån på vissa partier så kommer ditt resultat se mer naturligt ut med Shading. Detta blir inte en skarp skugga utan det ger volym i brynet likt naturliga skuggor som skapas vid tätare naturliga strån. Varför vissa kunder behöver göra Shading vid sin behandling är för att om man gör endast Microblading på en kund med väldigt tunna bryn och skall fylla ut detta så kan det se väldigt ”streckat” ut, och det går ej att lägga Microblading stråna för nära varandra. Därav lägger vi Shading mellan Microblading för att uppnå de mest naturliga resultatet för dina nya bryn!

När behövs Shading?
- När man ska täcka en gammal Microblading
- För att fylla ut glesa partier i brynet som saknar egna strån eller har tomma luckor
- När man fyller ut brynet utanför sin egen form
- Om man önskar ett mer definierat bryn
- Om man önskar en Ombre effekt med en mörkare svans

Om du är osäker på om Shading är nödvändigt för dig, skicka ett mail till info@treatbyalmen.com med bilder på dina bryn så kommer vi ha en online konsultation och gå igenom vad som skulle funka bäst för dina bryn & dina önskemål!

ATT TÄNKA PÅ INNAN

OBS! Läs detta innan du bokar tid!
Vi börjar alltid med att du skickar in bilder på dina bryn till info@treatbyalmen.com för en online konsultation innan du bokar en tid. (Tänk på att dina bilder bör ha bra skärpa) Vi ser då vilken typ av Microblading behandling vi kommer behöva boka för dina önskemål & förutsättningar

Har du gjort Microblading hos en annan behandlare, skall du alltid boka nytt set.
 
Att ha en fet/oljig hud är en nackdel inom Microblading. Du kan aldrig uppnå samma
skarpa, krispiga strån som på en torrare hud. Risken finns att färgen släpper tidigare än vad
den ska göra om man har oljig hud.

Om du är känslig för färg rekommenderar jag att du kommer in på ett färgtest som ska verka i 48h.

VIKTIGT! Att du inte:
- Är gravid eller ammar
- Dricker något med koffein 24h innan besöket.
- Tar värktabletter/omega3 2 dagar innan och fram till behandlingen
- Druckit alkohol dagarna innan
- Färgar/plockar brynen 1 vecka innan besöket.
- Utsätter dina bryn för solexponering minst 1 vecka innan/efter behandling
- Har utsatt huden för extrem solning närmsta tiden och bränt huden
- Har ett aktivt herpes utbrott
- Använder botox 2 veckor innan/efter
- Har kvar lyft från ett Browlift
- Har mens vid behandlingstillfället
- Har högt blodtryck
- Tar blodförtunnande mediciner
- Har utslag/eksem vid behandlingsområdet
- Har blodsjukdomar
- Har autoimmun sjukdom
- Har blödarsjuka
- Är bärare av multiresistenta tex. MRSA
- Ätit Roaccutan (eller liknade acne medicin) senaste 6 månaderna.

Diverse punkter bör undvikas p.g.a detta gör att du blöder mer under behandling, när man blöder mycket under behandlingen så har pigmentet svårare att gå ner i huden, och kommer därför inte ge dig ett rättvist resultat. Diverse punkter bör också undvikas p.g.a infektionsrisker för dina nya bryn samt att vissa punkter så som Retinol m.m gör huden tunnare & känsligare och det finns då en risk pigmentet placeras för djupt i din hud.

Det är väldigt viktigt att du är fullt frisk när du gör denna behandling, jag kan inte utföra behandlingen på dig om du har några blodsjukdomar. Om du är sjuk så kommer din kropp att försöka bearbeta bort viruset vilket kan leda till att brynen inte läker bra.

Återbesök
Ditt återbesök bokas alltid in på plats hos mig vid ditt behandlingstillfälle. Majoriteten av de som gör Microblading behöver endast ett återbesök för att få ett önskat resultat, men vissa hudtyper kräver extra återbesök för att uppnå önskat resultat. Ifall du behöver ett extra återbesök 4-8v efter din senaste påfyllning tillkommer det en kostnad på 1500:-

TIPS!
Försök att spara ut brynen så mycket som möjligt inför behandlingen. Efter din behandling kommer du få skickat eftervårds instruktioner till din mail. Du kommer behöva köpa Renat vatten från Apoteket för att ha efter din behandling (finns i recept avdelningen men är receptfritt)

ATT TÄNKA PÅ EFTER

Under en vecka ska följande undvikas efter behandlingen:

- Svettning
- Sport aktiviteter
- Simning
- Bastu, varmt vatten, jacuzzi
- Solning utomhus/solarium
- Eventuell laser, kemiska behandlingar eller peeling och/eller eventuella krämer som innehåller Retin-A eller glykol
- Noppning, skrapning av ögonbrynen, samt färgning av bryn.
- Rengöring av dammiga ytor.
- Överdrivet alkoholintag då det kan förlänga läkningsprocessen.
- Beröring av ögonbrynet med undantag när du baddar brynen och smörjer in de.
- Vid duschning undvik vatten på brynen men använd vaselin innan för att skydda brynen mot vatten.
- Var försiktig när du tvättar bort smink så du inte får sminkborttagning och smink på brynen.

Dina nya ögonbryn kommer gå igenom flera faser under läkningsprocessen. Pigmenten kommer bli väldigt mörka och skarpa omedelbart efter proceduren. Detta är på grund av att pigmentet ligger på toppen av huden och har ännu inte hunnit absorberas helt av huden. Det är helt normalt att pigment fastnar på bomullsrondellen. När läkningen av brynen börjar kan de se ut som torr hud, detta kan ge intrycket av att färgpigmentet bleknat väldigt fort men detta är bara överflödig färg.

När brynen läkt fullständigt bör du alltid använda SPF 50 på brynen när du vistas i solen.

Mer detaljerade eftervårdsinstruktioner kommer skickas till dig vid avslutad behandling

VANLIGA FRÅGOR

Kan man göra om man är gravid/ammar?
Nej det kan man ej göra

Hur länge håller Microbladingen?
Efter första besöket är det viktigt att göra en touch up efter 6 veckor. Resultatet kan sedan vara mellan 12-24 månader. Men en påfyllning en gång om året är rekommenderat för att behålla formen & färgen perfekt.

Gör det ont?
Detta är individuellt. Vissa upplever känslan likt att noppra ögonbrynen, andra upplever att det känns mindre än så

Hur går behandlingen till?
Det börjar med att du mailar in bild på dina bryn osminkade till info@treatbyalmen.com (se till att kvalitén på bilden är ok) för en online konsultation. Sedan bokas en tid.
Vid behandlingen så kommer vi börja med att gå igenom dina önskemål & förutsättningar för dina bryn. Vi målar & mäter sedan upp en form som passar dig tills du känner dig bekväm med den. Sedan börjar vi behandlingen där jag gör små snitt som jag lägger pigment i så att det efterliknar riktiga hårstrån. 
Vid avslutad behandling får du med dig eftervårds instruktioner som du skall följa hemma. Efter 6 veckor görs alltid ett återbesök då man tappar mycket färg efter första besöket. I vissa fall kan även ett tredje återbesök behövas (mer vanligt på oljig hud)

Kan jag göra Microblading på sommaren? 
Ja! En vecka efter behandling bör du undvika direkt solljus på brynen. När brynen läkt fullständigt bör du alltid använda SPF 50 på brynen när du vistas i solen.